Κορονοϊός: Είναι ασφαλή τα κρέατα και τα ζωικά προϊόντα από τον ιό;

Η επιστημονική απάντηση σε ένα φλέγον ζήτημα


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
17:51
19/04/2020
Κορονοϊός: Είναι ασφαλή τα κρέατα και τα ζωικά προϊόντα από τον ιό;
2
loading

Καθώς τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε αγορά της κινεζικής Ουχάν, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το τι γίνεται με τον ιό και το κρέας.

Η απάντηση μάς δίνεται σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «International Journal of Hygiene and Environmental Health», όπου διαβάζουμε:

«Τα βασικά συμπτώματα των ασθενών είναι ο πυρετός και συμπτώματα που συνδέονται με το αναπνευστικό, άρα ο τρόπος μετάδοσης είναι το αναπνευστικό σύστημα, αρκετά απίθανο από το στόμα μέσω τροφής».

Και πώς νόσησαν οι πρώτοι άνθρωποι τότε; Η μελέτη συνεχίζει επιβεβαιώνοντας την υπόθεση πως ο κορονοϊός προήλθε από τις νυχτερίδες και πέρασε μετά σε κάποιο ζώο, πριν μεταφερθεί τελικά στον άνθρωπο.

«Όταν υπάρχει στενή επαφή ανθρώπων και ζωντανών ζώων, τότε υπάρχει η δυνατότητα για έναν ιό να περάσει σε άλλο είδος», εξηγεί ο καθηγητής ασφάλειας τροφίμων του αμερικανικού Rutgers University, Donald Schaffner.

«Όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα ζώα στις άλλες χώρες δεν έχουν επηρεαστεί». Καταλήγοντας πως «η βασική οδός μετάδοσης είναι από άνθρωπο σε άνθρωπο»...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΓΙΑ ΚΑΘΕ

    Ενδεχόμενο καλυτερα να τρώμε ντόπια κρεατικά.

  2. avatar Πολιτικός ιός

    Ουφ και τρόμαξα νόμιζα ότι το κρέας είναι ανθυγιεινό!Πάω να χτυπήσω τώρα ένα γουρουνάκι όλο τρέλα!Έτσι για να πάει καλά κάτω το κατσικάκι στη σουβλα..Και από αύριο αυστηρά μονο μπριζολακια μοσχαρίσια ώστε όμορφα και ωραία να κλείσω την βδομάδα με κοτόπουλο και την Κυριακή ψαράκι....και με αρκετό κρασάκι να πάνε όλα κάτω όμορφα και ωραία.Εις υγειαν χρόνια πολλά! Πολλααα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει