Ανησυχεί ο ΠΟΥ για τις έρευνες με τον Η5Ν1

Φόβοι για μετάδοση μεταλλαγμένου στελέχους του ιού


ΥΓΕΙΑ
7:48
31/12/2011
Ανησυχεί ο ΠΟΥ για τις έρευνες με τον Η5Ν1
1
loading

«Μεγάλη ανησυχία» εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις εργαστηριακές έρευνες που γίνονται γύρω από έναν μεταλλαγμένο ιό της γρίπης των πτηνών.

Ολλανδικό εργαστήριο του Ρότερνταμ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι δημιούργησε, για πρώτη φορά, μια μετάλλαξη του ιού Η5Ν1 η οποία μπορεί να μεταδοθεί εύκολα ανάμεσα στα θηλαστικά και κατά συνέπεια στον άνθρωπο.

Ανάλογη έρευνα πραγματοποίησε για τον συγκεκριμένο ιό και το πανεπιστήμιου του Ουισκόνσιν. Και οι δύο έρευνες χρηματοδοτήθηκαν από τα Εθνικά Κέντρα Υγείας των ΗΠΑ (ΝΙΗ).

«Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι οι ανακοινώσεις (των εργαστηρίων) προκαλούν ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους και κακή χρήση που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες έρευνες», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, ο οποίος φοβάται μήπως ο ιός πέσει σε λάθος χέρια ή μήπως «ξεφύγει» από το εργαστήριο. Σε αυτή την περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι εφιαλτικές.

Επίσης ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των εργασιών αυτών.

«Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΟΥ θεωρεί ότι οι έρευνες υπό κατάλληλες συνθήκες πρέπει να συνεχιστούν ώστε να ενισχυθούν οι απαραίτητες γνώσεις για την μείωση των κινδύνων από τον ιό Η5Ν1», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Braindamaged

    Ο ΠΟΥ με τον ντόρο που κάνει γύρω από το θέμα δημιουργεί περισσότερο πρόβλημα από ότι υπάρχει πραγματικά. Οι εργασίες αυτές έχουν σκοπό να βρεθούν θεραπευτικές και προληπτικές μέθοδοι έναντι ενός ιδιαίτερα θανατηφόρου στελέχους και να μην αιφνιδιαστεί η επιστημονική κοινότητα και μετά τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Αν κόπτονται για τα μέτρα ασφαλείας, ας βοηθήσουν στην ενίσχυσή τους. Και στην τελική δεν θα ξεχάσουμε τι έγινε πριν 2 χρόνια με τον Η1Ν1, και τη μαζική παραγωγή εμβολίων από φαρμακευτικές που ψιλοκαθοδήγησαν τον ΠΟΥ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει