Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού (16 Οκτωβρίου), επιστήμονες του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) και η εικονογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Λήδα Βαρβαρούση, επισκέφθηκαν τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Κιβωτός του Κόσμου», με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω σε θέματα επάρκειας τροφής.

Προς την κατεύθυνση αυτή το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής, με την ουσιαστική αρωγή της κυρίας Βαρβαρούση, δημιούργησε ένα πρωτότυπο παραμύθι με θέμα την αγάπη για τον άνθρωπο και την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην τροφή.

Με τη συμβολή των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, η Λήδα Βαρβαρούση σχεδίασε τους ήρωες της ιστορίας -Άντζελα και Ευτύχιο- και μέσα από την εξιστόρηση και εικονογράφησή της, πέρασε στα παιδιά μηνύματα για έννοιες όπως ο αλτρουισμός, η ισότητα και η αξία της ίσης κατανομής τροφίμων στον πλανήτη.

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τον σύγχρονο κόσμο της ανισότητας και κατέληξε σε ένα κόσμο όπου όλα τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τροφή.

Τα παιδιά είδαν με τη βοήθεια των επιστημόνων του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, πώς η επάρκεια μπορεί να συνοδευτεί με την ποιότητα, απεικονίζοντας τα τρόφιμα του παραμυθιού πάνω στην Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής, ώστε να γνωρίζουν από μικρή ηλικία, την ποικιλία και ποσότητα των τροφών που συμβάλουν στη σωστή ανάπτυξη τους, μακριά από την έννοια της καταναλωτικής υπερβολής.