Τεταμένο ήταν το κλίμα στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Κόρινθο παρουσία βουλευτών του νομού, αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων και αρκετών κατοίκων της πόλης, με αφορμή τη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της πόλης.

Εξαγριωμένοι κάτοικοι στράφηκαν κατά του δημάρχου και των βουλευτών ενώ υπήρξαν αλληλοκατηγορίες για τους χειρισμούς που έχουν γίνει στο παρελθόν σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του στρατοπέδου.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο ο δήμαρχος είπε, υπό τις έντονες αποδοκιμασίες, πως κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, λόγω της απόφασης του να κόψει το νερό στο στρατόπεδο που φιλοξενούνται οι μετανάστες.

Κόκκινο πανί ο Πάνος Μπεγλίτης που επί της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής άμυνας έκλεισε προσωρινά το 6ο Σύνταγμα δίνοντας έτσι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αρχίσουν κάποιοι τα σχέδια για τη φιλοξενία μεταναστών.

Μιλώντας σε πρωινές εκπομπές, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός, επανέλαβε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της δημοτικής αρχής για την απόφαση του υπουργείου και κατήγγειλε ότι τα μεσάνυχτα μετανάστες βγήκαν από το στρατόπεδο.

Τόνισε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν πυροβολισμοί και στη συνέχεια έφτασαν στο στρατόπεδο ασθενοφόρα. Για την ώρα πάντως, όπως αναφέρει το ekorinthos.gr δεν έχει διαπιστωθεί αν ο θόρυβος που ακούστηκε ήταν από πυροβολισμούς.

Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο τραυματισμένα, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αλλοδαποί ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους. Η διοικήτρια του νοσοκομείου της πόλης, τόνισε ότι από τα τέσσερα άτομα που πήγαν στο νοσοκομείο, τα δύο πήραν αμέσως εξιτήριο και τα άλλα δύο νοσηλεύονται τραυματισμένα στο σώμα από τη συμπλοκή εντός του στρατοπέδου.