Την ένταση που επικράτησε στη διάρκεια της νύχτας στο εσωτερικό του στρατοπέδου στην Κόρινθο μεταξύ των λαθρομεταναστών που μεταφέρθηκαν εκεί επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο newsbeast.gr o αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Κορίνθου.

Ο κ. Χρήστος Μελέτης έκανε λόγο για φωνές και κραυγές που ακούγονταν από το χώρο του στρατοπέδου.
«Aπό πληροφορίες που είχα από εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας που εργάζονται και τη νύχτα αλλά και περίοικους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, που διαμένουν εδώ και εργάζονται στον τομέα καθαριότητας, μου ανέφεραν ότι περίπου στη μία και μισή τη νύχτα υπήρξαν μέσα πολλές φωνές, πολλές κραυγές και ταυτόχρονα υπήρξε και χρήση κάποιων κρότων λάμψης, δακρυγόνα και πιθανότατα παρέμβαση της Αστυνομίας γιατί ακουγόντουσαν σφυρίχτρες και σειρήνες.

Για να γίνουν όλα αυτά, σημαίνει ότι υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των λαθρομεταναστών που βρίσκονταν μέσα στο χώρο. Καταλαβαίνετε κι εσείς ότι δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα τώρα που υπάρχουν 400 με 450 άτομα μέσα στο στρατόπεδο.

Φανταστείτε, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις που μιλάνε για 5.000 άτομα, ποιος θα μπορέσει αυτούς να τους ελέγξει. Ποια ασφάλεια θα υπάρχει με την ολιγομελή αστυνομική δύναμη της περιοχής, την ελλιπέστατη αστυνομική δύναμη της περιοχής, που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια τα παιδιά…

Πραγματικά θα υπάρχει ένα ξέφραγο αμπέλι, θα είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε”».

Ο κ. Μελέτης αναφέρθηκε και στην απόφαση του δήμου να διακοπεί η αποκομιδή των απορριμμάτων από το στρατόπεδο.

«Ένα από τα μέτρα που πήρε ο δήμος ήταν και η μη αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο δήμος δεν υποχρεούται, δεν παίρνει ανταποδοτικά τέλη, να κάνει αποκομιδή στο χώρο του στρατοπέδου και πραγματικά δεν έκανε και πριν.

Μάζευε σίγουρα κάποια απορρίμματα για κάποιο διάστημα βοηθώντας την κρίση που υπάρχει και το πρόβλημα που υπάρχει στο στρατόπεδο, αποφασίσαμε κι εμείς να βοηθήσουμε το στρατόπεδο και τον δήμο. Όμως, αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας, στην πλειονότητα τους οι συνοδοί των απορριμματοφόρων είναι γυναίκες και αρνούνται να μπουν στο χώρο να κάνουν αποκομιδή. Πείτε μου πως μπορώ να επιβάλω σε αυτές τις γυναίκες να μπουν στο χώρο και να κάνουν την αποκομιδή.

Με ό, τι μπορεί να προκύψει. Τις πρώτες μέρες μπορεί να υπάρξει αστυνόμευση. Κάποιος να τους συνοδεύει. Μετά από λίγο καιρό που θα ξεχαστούν όλα, δεν θα πηγαίνει κανένας και κάτι μπορεί να συμβεί. Εγώ δε λέω ότι θα συμβεί, αλλά αν συμβεί ποιος θα έχει την ευθύνη;

Ποιος Εισαγγελέας που θα μας πιέσει να το κάνουμε θα έχει την ευθύνη. Εγώ προτείνω, έτσι όπως αποφασίσανε μέσα σε ένα βράδυ και διατάξανε από την κεντρική πολιτική εξουσία, από την κυβέρνηση, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να γίνει η μεταφορά, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί χωρίς να γίνει καμία τοπική διαβούλευση, χωρίς να μας ζητηθεί να τους προτείνουμε έστω κάποιο χώρο, να τους υποδείξουμε κάποιο χώρο, έτσι να δουν και να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στο θέμα της υδροδότησης του στρατοπέδου, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος είπε ότι έλαβαν την απόφαση να δώσουν διορία δέκα ημερών για να διευθετηθεί το θέμα.

«Για το θέμα του νερού, πραγματικά αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η διακοπή του. Πού όμως και πώς ισχύει. Αυτή τη στιγμή δεν το κάναμε για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, δώσαμε μια διορία δέκα ημερών για να τακτοποιηθεί το θέμα κι έτσι αποφασίστηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο με την προϋπόθεση ότι αυτοί που αποφάσισαν όπως είπα και προηγουμένως να φέρουν κάποιους λαθρομετανάστες εδώ πέρα, να βρουν τον τρόπο να τους χορηγούν και νερό» κατέληξε ο κ. Μελέτης.