Ηρεμία επικρατεί εντός κι εκτός του στρατοπέδου Καλογερόγιαννη στην Κόρινθο, όπου από χθες κρατούνται περίπου 300 λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στην Κορινθία.

Από τον χώρο έχουν αποχωρήσει τα ΜΑΤ και παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας που περιφρουρούν το στρατόπεδο, ενώ έχουν αποχωρήσει και οι πολίτες που, χθες, είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονταν.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα συνεπλάκησαν ορισμένοι από τους παράνομους μετανάστες εντός του στρατοπέδου, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Οι δύο από αυτούς νοσηλεύονται, φρουρούμενοι στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ οι άλλοι δύο επέστρεψαν στο στρατόπεδο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνει τους τραυματισμούς τους οποίους αποδίδει σε συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών και Αφρικανών.

Τα επεισόδια έληξαν με την παρέμβαση της αστυνομίας χωρίς, όπως λέει το υπουργείο, να γίνει χρήση όπλων, χημικών η κρότου λάμψης

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο Newsbeast ότι τα συρματοπλέγματα είναι τόσο παλιά που είναι λογικό να μη μπορούν να «συγκρατήσουν» τόσους λαθρομετανάστες: «Εδώ είναι ένα στρατόπεδο που έχει μια περίμετρο πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα. Άμα δείτε τα συρματοπλέγματα και πιο πάνω, είναι κάτι συρματοπλέγματα 50 ετών, από τα οποία άνετα και ένα παιδάκι μπορεί να πηδήξει. Πόσω μάλλον να ελέγξουν τόσες χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι είναι οι περισσότεροι εγκληματίες, έχουν έρθει από εμπόλεμες ζώνες, πόσω να βγουν έξω και να κάνουν να σκοτώσουν και να κάνουν ο,τιδήποτε. Ό,τι γίνει…».

Σήμερα, έγινε περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση «Ξενιος Ζευς» στην Κόρινθο ενώ χθες έγιναν συνολικά 140 προσαγωγές και 93 συλλήψεις.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο στρατόπεδο, που είχε διακοπεί χθες με εντολή του δημάρχου της πόλης.

Απόψε στις επτά και μισή, διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο, σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου εξέδωσε, επίσης, ομόφωνο ψήφισμα, που καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο μετατράπηκε το στρατόπεδο σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και συγκρότησε διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.