Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Κόρινθο για το δεύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών. Ήδη, από την Πέμπτη που έγινε γνωστή η μεταφορά των περίπου 400 παράνομων αλλοδαπών στο στρατόπεδο του 6ου τάγματος Πεζικού της περιοχής στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», δημοτική Αρχή, βουλευτές και κάτοικοι είναι στα… κάγκελα και ζητούν την απομάκρυνσή τους από την περιοχή, χωρίς ωστόσο το αίτημά τους να βρίσκει ανταπόκριση από πλευράς κυβέρνησης.

Μιλώντας στο newsbeast.gr ο δήμαρχος της Κορίνθου, Αλέξανδρος Πνευματικός, κάνει λόγο για «καθημερινές εξεγέρσεις που γίνονται στο συγκεκριμένο χώρο». Εκτιμά δε ότι «κάποια στιγμή αυτές θα έχουν επιτυχία».

Στην προσπάθειά του να βάλει «φρένο» στην παρουσία των μεταναστών στο συγκεκριμένο χώρο ο δήμος πήρε την απόφαση να προβεί στη διακοπή ρεύματος. Όμως, όπως καταγγέλλει ο κ. Πνευματικός «κάποιοι προέβησαν σε παράνομη επανασύνδεσή του και γι’ αυτό η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες μήνυση».

Στο πολιτικό σκέλος του θέματος, ο δήμαρχος της περιοχής έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, ωστόσο, όπως λέει, το αίτημά του δεν έχει εισακουστεί.

Από αστυνομικές πληροφορίες πάντως δεν επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα του δημάρχου για εξεγέρσεις και αναφέρεται ότι το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ των αλλοδαπών και τη μεταφορά αυτών στο νοσοκομείο την πρώτη ημέρα της μεταφοράς τους εκεί ήταν μεμονωμένο.

Ακούστε τις καταγγελίες του δημάρχου Κορίνθου