Ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο Καλογερογιάννη κατοίκων της Κορίνθου, οι οποίοι αντιδρούν στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο επίσης εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα κατά της αλλαγής χρήσης του στρατοπέδου και συγκρότησε διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Σήμερα επικρατεί ηρεμία εντός και εκτός του στρατοπέδου όπου από χθες μεταφέρθηκαν και κρατούνται περίπου 400 παράνομοι μετανάστες.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα υπήρξε συμπλοκή μεταξύ κάποιων από τους μετανάστες, εντός του στρατοπέδου, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Οι δύο από αυτούς νοσηλεύονται, φρουρούμενοι, στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ οι άλλοι δύο επέστρεψαν στο στρατόπεδο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.