Η απουσία εκπαιδευτικών με οργανική θέση λόγω ασθένειας και η αδυναμία προσωρινής κάλυψης των κενών, οδηγεί τα στελέχη της εκπαίδευσης να προχωρούν σε αποφάσεις για τη διαφοροποίηση του ωραρίου αποχώρησης των μαθητών.

Ήδη σε τρία σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας λήφθηκαν εγκριτικές αποφάσεις διαφοροποίησης του ωραρίου αποχώρησης των μαθητών και μαθητριών τμημάτων Αγγλικής ή Γερμανικής Γλώσσας λόγω της απουσίας εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και μέχρι την τοποθέτηση εκπαιδευτικών, όπως αναφέρεται σε σχετικά έγγραφα.

Για παράδειγμα σε δημοτικό σχολείο της Βόρειας Ελλάδας εκπαιδευτικός της αγγλικής γλώσσας θα απουσιάζει για περίπου ένα μήνα, όποτε και οι μαθητές θα αποχωρούν νωρίτερα μέχρι την επιστροφή του εκπαιδευτικού.

Με ευθύνη του διευθυντή των σχολείων θα ενημερωθούν σχετικά οι γονείς των μαθητών των τμημάτων αυτών και θα ληφθεί μέριμνα για την ασφαλή παραμονή και τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών που φοιτούν στο ολοήμερο.

Καλόγηρος Βασίλειος
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.