Έρχεται Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας

Πρόταση από το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος προς τα υπουργεία Υγείας-Παιδείας


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
13:39
26/01/2014
Έρχεται Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας
14
loading

Σχολή Τελετών Επαγγελμάτων Κηδείας επιθυμεί να δημιουργήσει το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας και γι αυτό το θέμα προβλέπεται συνάντηση με τους αρμόδιους των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών κ. Παναγιώτου ο οποίος αναφέρει ότι πρέπει «να υπάρχουν στο χώρο αυτό μόνο άνθρωποι που μπορούν να κάνουν με τον απαραίτητο επαγγελματισμό τη δουλειά τους, σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή πόνου».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι η πρόταση έχει προωθηθεί στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας ενώ οι επαγγελματίες του χώρου ευελπιστούν να λειτουργήσει ως ειδικότητα σε κάποιο ΙΕΚ και γι' αυτό το λόγο έχουν εκπονήσει αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα που πρέπει να διδάσκονται καθώς και την πιστοποίηση όσων αποφοιτήσουν.

Μεταξύ των μαθημάτων που θα διδάσκονται, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας των ιδιοκτητών γραφείων τελετών στην εφημερίδα «Ελευθερία», είναι τα ακόλουθα:
1.Ανατομία
2.Δίκαιο ταφής
3.Ψυχολογία
4.Βιολογία
5.Ιστορία κηδείας
6.Κοινωνιολογία κηδείας
7.Λογιστικά
8. Κανόνες υγιεινής
9. Σκηνοθεσία και πρακτικές
10. Συμβουλευτική δύναμη κ.α.

Με βάση τα μαθήματα που προτείνονται αναμένεται να διδάξουν στη σχολή ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, βιολόγοι κ.α. Όσοι φοιτήσουν στη σχολή θα πιστοποιούνται για τις γνώσεις τους όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες ειδικότητες των ΙΕΚ και ακολούθως θα εξασκούν το επάγγελμά τους.

Η δημιουργία Σχολής Τελετών Επαγγελματικών Κηδείας θα προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον εν λόγω χώρο που έως τώρα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί εκδίδοντας απλά μια άδεια λειτουργίας γραφείου τελετών. Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιώτου στην εφημερίδα υπάρχουν άτομα που δεν δείχνουν τον απαραίτητο επαγγελματισμό και γι αυτό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκπαιδευτούν «ώστε να ανταποκριθούν τα μέγιστα σε αυτή τη δύσκολη και ιερή στιγμή».

Καλόγηρος Βασίλειος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar Χρυσοβαλάντη

  Τελικά εγκρίθηκε η αίτηση ή όχι....? Για όλα χριαζετε μια σχολή μην το ειρωνεύεται καθόλου γιατί ότι το επάγγελμα είναι πολύ δύσκολο και ευαίσθητο κομμάτι

 2. avatar dana

  πάντως εμένα μου έκανε εντύπωση μια επιχείρηση τελετών που έγραφε πάνω στα μαντηλάκια με την επωνυμία της ¨οι άποροι δωρεάν¨ αν το πράττουν είναι άξιοι συγχαρητηρίων!!!!!

 3. avatar kyriakosv2

  ΗΜΑΡΤΟΝ......ΣΕ ΛΙΓΩ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ...
  ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ...

 4. avatar laros

  Σαν Ελληνας φορολογούμενος αρνούμαι να πληρώσω τέτοια δημόσια εκπαίδευση για εμκπόρους θανατου οταν μάλιστα δεν υπάρχουν αποτεφρωτήρια.
  Οποτε πεθάνω θα με θάψει η βρώμα μου.

 5. avatar ΒΑΣΙΛΗΣ

  A, έτσι εξηγείται.

 6. avatar ki

  Στην Αμερική οι ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών, πηγαίνουν σε κολέγιο για τρία χρόνια πριν κάνουν αίτηση για να ανοίξουν γραφείο. Είναι βλάκες οι Αμερικάνοι?

 7. avatar Nestor

  travelguide για τον κάτω κόσμο δε θα ΄χει ως μάθημα;!

 8. avatar Κι η αλλη πλευρα

  Κοράκια και με δίπλωμα!!!
  προσωπικά πιστεύω ότι ο τοκετός και η ταφή αποτελούν υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους πολίτες της..!! στο κάτω κάτω είμαστε πελάτες της που τα κονομάει από μας!! είναι και τα δύο ιερές στιγμές και δεν θα έπρεπε να είμαστε έρμαια των ο,ποιων είτε γιατρών είτε νεκροθαφτων....

  1. avatar Aριστερός Εργοδότης

   Αυτό εν το είχαμε σκεφτεί. Δημόσια δωρεάν κηδεία για όλους!!!!

 9. avatar Δημητρης

  Και επειδή στο τελικό προϊόν βλέπουν και τα ραδίκια ανάποδα, ας προστεθεί και το πάθημα κηπουρικής. Δεν βλάπτει.

  1. avatar Δημητρης

   Μάθημα...ρεεεεεεεεεεεεε.

 10. avatar Ανύπαρκτος

  πλέον μας το λένε κι επίσημα .φαίνεται ότι θέλουν να μας ξεκάνουν

 11. avatar katerina

  μακάβριο ???????

 12. avatar Johnny Floxie

  Επιτέλους ανάπτυξη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει