«Ο αγώνας των διοικητικών ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, για ένα πανεπιστήμιο των αναγκών, δημοκρατικό και δημόσιο, είναι δίκαιος αγώνας. Και οι δίκαιοι αγώνες της κοινωνίας δεν μπορούν να ποινικοποιηθούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, για την ενδεχόμενη επέμβαση της εισαγγελίας στα πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Μπροστά στη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων εμφανίζεται το ενδεχόμενο επέμβασης των εισαγγελικών αρχών στα πανεπιστήμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας, εάν δεν έχουν σταλεί, μέχρι αύριο, τα στοιχεία που αφορούν τους υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία να κρίνουν και αυτόν τον αγώνα παράνομο, απαντάμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: Ο αγώνας των διοικητικών ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, για ένα πανεπιστήμιο των αναγκών, δημοκρατικό και δημόσιο, είναι δίκαιος αγώνας. Και οι δίκαιοι αγώνες της κοινωνίας δεν μπορούν να ποινικοποιηθούν.

Η στήριξή μας στο αγώνα είναι ανεπιφύλακτη. Θα σταθούμε δίπλα σε οποιαδήποτε απόφαση των διοικητικών, συμμετέχουμε στις περιφρουρήσεις γιατί κατανοούμε ένα απλό πράγμα: ότι ο αγώνας για να μην απολυθούν όσοι κρατούν το πανεπιστήμιο ζωντανό, είναι ένας αγώνας και για το δικό μας μέλλον. Και ως τέτοιον θα τον υπερασπιστούμε».