Ανεβαίνει σήμερα (30/3) η θερμοκρασία και περιορίζονται οι ισχυροί άνεμοι στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Το κρύο νωρίς το πρωί παραμένει έντονο, ενώ το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φτάσει στους 18-20 βαθμούς.

Στην Αττική καλός ο καιρός, οι άνεμοι θα γίνουν νότιοι προς το απόγευμα και η θερμοκρασία τοπικά ακόμα και με τους 20-21 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη καλές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και τον υδράργυρο στους 18-19 βαθμούς.

Τις επόμενες μέρες δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο, με μικρή πιθανότητα να πέσουν μπόρες το Σάββατο (1/4) στην οροσειρά της Πίνδου, σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μέχρι την Κυριακή θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια έρχεται οργανωμένη κακοκαιρία από την κεντρική Ευρώπη που θα κινηθεί στα ανατολικά. Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με κακοκαιρία, με μεγάλες ποσότητες βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση για το Πάσχα φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αρκετές υψηλές θερμοκρασίες.