Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες από τους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στις οποίες εμφανίζονται γλυπτά και τοίχοι να έχουν ζωγραφιστεί με σπρέι. Ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής καλεί με δήλωσή του τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να ορθώσουν την αντίδρασή τους στην παρακμιακή κατάσταση.

Καλεί επίσης τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα συγκεκριμένα μέτρα που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους.

«Η αποτύπωση του κ. Ρογκάκου είναι γροθιά στο στομάχι για όσους δεν έχουν υποστεί Μιθριδατισμό», τονίζει, αναφερόμενος στην ανάρτηση του ιστορικού τέχνης, Μεγακλή Ρογκάκου, ο οποίος δημοσίευσε στο Facebook τις φωτογραφίες.

«Η διοίκηση του ΕΜΠ ομολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη έκφραση βαρβαρότητας που συνοδεύεται από τη βία των βανδάλων. Αυτό που κάνει είναι να αποκαθιστά στον όποιο βαθμό την αισθητική του χώρου και ειδικά του μνημείου μετά από κάθε βεβήλωση», αναφέρει και προσθέτει:  

«Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και επιπλέον να απευθυνόμαστε στις αρχές της πολιτείας για ό,τι είναι στον τομέα της δικής της αρμοδιότητας – είναι συγκεκριμένα αυτά που εμπίπτουν σε αυτήν. Είναι ανάγκη να ορθώσουν οι νέοι μας, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας, την αντίδραση τους σε αυτή την παρακμιακή κατάσταση. Χωρίς αυτήν, η ελπίδα δεν έχει έδαφος».