Το 2010 στα πρώτα της βήματα στο χώρο της υποκριτικής, όπως καταγγέλλει η ίδια, έπεσε θύμα βιασμού από γνωστό σκηνοθέτη ο οποίος υπογράφει μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες. Η Έλενα Αθανασοπούλου, η ηθοποιός η οποία κατήγγειλε τον σκηνοθέτη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και χαρακτήρισε το περιστατικό «άγριο».

«Έπρεπε αυτό να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα, δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί εγώ πέρασα από πολλά στάδια, θυμού, θλίψης, οργής, πένθους. Εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε. Ήμουν 21, ήταν πολύ άγριο αυτό που συνέβη» είπε η Έλενα Αθανασοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την ηθοποιό και ένα βράδυ την κάλεσε για δείπνο και μετά θα ακολουθούσε έξοδος με κοινούς τους φίλους. Όπως ισχυρίζεται στη μήνυση της η ηθοποιός, ο σκηνοθέτης φρόντισε να γίνει άφθονη κατανάλωση αλκοόλ, μέχρι που εκείνη ένιωσε αδιαθεσία. Τότε οδηγήθηκαν στο αυτοκίνητο όπου και σύμφωνα με την καταγγελία της, τη βίασε.

Στη μήνυση της, η Έλενα Αθανασοπούλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Από την στιγμή που φύγαμε, μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου έχω ένα κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι την στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του… Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Μου πέρασε από το μυαλό ότι αν έβγαινα στο δρόμο σε αυτήν την κατάσταση μόνη μου, μπορεί να μου συνέβαινε κάτι ακόμα χειρότερο».

Η 33χρονη ηθοποιός τόνισε πως το ελληνικό metoo ήταν αυτό που της έδωσε δύναμη για να προχωρήσει στην καταγγελία της. «Να βγουν τα θύματα να πάρουν θάρρος και δύναμη, να το κάνουν για τη δική τους ψυχή και έπειτα για να προστατεύουν όλα τα νέα παιδιά» είπε.