Στις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται η συνάντηση της ΔΕΜΑ με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες σε Βόλο και Λάρισα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΛΑΟΣ, Παύλου Μαρκάκη και υποστήριξε ότι η πρόοδος των έργων που έχουν προγραμματιστεί παρακολουθείται στενά και η προετοιμασία βρίσκεται εντός των χρονικών περιθωρίων, παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχει ζήτημα με την κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Νικητιάδης, ανέφερε επίσης ότι «δεν υπάρχουν ειδικοί κωδικοί στον κρατικό προϋπολογισμό για το Μεσογειακό Χωριό, διότι δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες δαπάνες για τα έργα που θα κατασκευαστούν τα επόμενα δύο χρόνια».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία δέχτηκε ό,τι της προτάθηκε για τους Μεσογειακούς, «χωρίς να εξετάσει, εάν ο κρατικός κορβανάς θα έχει την οικονομική δυνατότητα να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: trikalanews.gr