Στο «κίτρινο» η στάθμη του νερού της Κερκίνης

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών


ΕΛΛΑΔΑ
17:48
11/02/2015
Στο «κίτρινο» η στάθμη του νερού της Κερκίνης
loading

Στο «κίτρινο» βρίσκεται σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, η στάθμη του νερού της λίμνης Κερκίνη, που έφτασε τις τελευταίες μέρες στα 35 μέτρα.

Η αύξηση της στάθμης του νερού της λίμνης προκαλεί ανησυχία στους φορείς. Η διαχείριση της κατάστασης προκειμένου να αποφευχθούν πλημμύρες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του νομού, συζητήθηκε σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη μεν, αλλά η στάθμη του νερού είναι αρκετά ψηλά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης που επεσήμανε ότι «από σήμερα ανοίγουν σταδιακά τα υδροφράγματα της λίμνης, μέχρι εκεί που αντέχουν τα αναχώματα στην περιοχή του Αχινού, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να αποφευχθούν οι πλημμύρες, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων και ακραίων καιρικών φαινομένων».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, δήμαρχοι του νομού μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος και ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, ζήτησαν να γίνουν καθοριστικές επεμβάσεις στην κοίτη του Στρυμόνα ώστε να μην κινδυνεύουν οι δήμοι τους.

Στο αίτημα αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών επεσήμανε ότι «για οποιαδήποτε παρέμβαση στην κοίτη του Στρυμόνα πρέπει να υπάρξει και περιβαλλοντική μελέτη, ενώ από τα χρήματα που δόθηκαν για τη στεγανοποίηση του ανατολικού αναχώματος της λίμνης, ένα ποσό θα διατεθεί για να συσταθεί μελέτη για τον καθαρισμό του Στρυμόνα».

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι η στάθμη της Κερκίνης να μην φτάσει στο «κόκκινο», και από τα 35 μέτρα που είναι σήμερα να μειωθεί τις επόμενες μέρες στα 33 με 32,5 μέτρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει