Μια φωτογραφία του φωτογράφου Νίκου Σαμαρά απεικονίζει με απίθανο τρόπο την πραγματικότητα που ζούμε εν μέσω κορονοϊού, προκαλώντας, ωστόσο και ανησυχία για τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον η πανδημία.

Η φωτογραφία που δείχνει έναν ιππόκαμπο, στην ουρά του οποίου έχει «πιαστεί» μια μάσκα προστασίας έθεσε τον φωτογράφο υποψήφιο για βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Ocean Photography Awards 2021. Το απίστευτο «κλικ» τραβήχτηκε πέρυσι τον Αύγουστο στο Στρατώνι Χαλκιδικής μετά την λήξη της πρώτης καραντίνας. 

«Σοκαρίστηκα και μαζί απογοητεύτηκα από την εικόνα, αλλά έπρεπε να βρω την ψυχραιμία και να έχω τη λήψη ώστε να την αναδείξω. Από την έναρξη της πανδημίας έχω δει στη θάλασσα δεκάδες μάσκες πεταμένες και πλαστικά γάντια να επιπλέουν» αναφέρει χαρακτηριστικά στο GrTimes.gr.

H φωτογραφία επιλέχθηκε ως φιναλίστ για τα Ocean Photography Awards 2021, ανάμεσα σε 3.500 άλλες και είναι υποψήφια στην κατηγορία Conservation Photographer of the year.

Αν και είναι από τους φωτογράφους που εργάζονται κυρίως στο εξωτερικό, έχοντας ταξιδέψει ήδη σε Ινδονησία, Μαλδίβες, Μπαχάμες και Ερυθρά Θάλασσα, με πάνω από 80 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ, o Νίκος Σαμαράς αναφέρει πως πηγαίνει «αρκετά συχνά στην αποικία στην Στρατώνι και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στα σκαριά και ένα βιβλίο που γράφω γι’ αυτήν. Την παρακολουθώ εδώ και χρόνια και θέλω να μεταδώσω όλα αυτά που έχω δει».