Το ότι οι διακοπές τελείωσαν και το φθινόπωρο έχει κάνει την εμφάνισή του -τουλάχιστον ημερομηνιακά- δεν σημαίνει ότι οι εξορμήσεις με θαλασσινή αύρα έλαβαν τέλος.

Ο Σεπτέμβρης αποτελεί ιδανική επιλογή για ημερήσιες εκδρομές πλάι στο κύμα και μάλιστα σε προορισμούς σε κοντινή απόσταση από την Αττική.

Ναύπλιο

Πάντα επίκαιρο και αγαπημένη επιλογή, όταν έχουμε ξεμείνει από ιδέες, το Ναύπλιο είναι ένας all time classic προορισμός, ο οποίος αποτελεί πειρασμό για μια γρήγορη απόδραση κάθε εποχή του χρόνου. Μετά από περίπου μιάμιση ώρα οδήγησης, θα βρεθείτε σε ένα γραφικότατο σκηνικό που θα σας σαγηνεύσει με την ομορφιά και τη βαριά ιστορική κληρονομιά του. Περίπατοι στα ατμοσφαιρικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, βόλτες στην παραλιακή περαντζάδα, βαρκάδα ως το περίφημο Μπούρτζι, αλλά και ανάβαση στο φρούριο του Παλαμηδίου είναι μερικές από τις επιλογές που θα γεμίσουν ευχάριστα το χρόνο σας.

Αν θέλετε να κάνετε το τελευταίο μπάνιο της χρονιάς, δοκιμάστε τις αντοχές σας, επιχειρώντας μακροβούτια στην Αρβανιτιά –την παραλία κάτω από τα βράχια της Ακροναυπλίας που μπορείτε να προσεγγίσετε από την πόλη του Ναυπλίου (και) με τα πόδια– και την παραλία του Τολού (12 χλμ. από το Ναύπλιο), με την ψιλή άμμο και τα ρηχά νερά.

Χαλκίδα

Μια ωρίτσα μακριά από την Αθήνα, η φιλόξενη και πάντα ζωντανή Χαλκίδα είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές βόλτες δίπλα στη θάλασσα. Αποτελεί ιδανική επιλογή, αν θέλετε έναν κοντινό προορισμό για να χαλαρώσετε με καφέ και ουζάκι στον ήλιο και να απολαύσετε ωραίους ψαρομεζέδες με θέα θάλασσα. Η καρδιά της πόλης χτυπά στην παραλία της, το κομμάτι που ξεκινάει από την Παλαιά Γέφυρα και φτάνει μέχρι το εντυπωσιακό Κόκκινο Σπίτι πάνω στο βράχο. Όσοι δεν θέλουν να μείνουν μόνο στην παραλιακή περαντζάδα, μπορούν να ανηφορίσουν μέχρι το Κάστρο του Καράμπαμπα για να απολαύσουν πανοραμική θέα της πόλης και της θάλασσας από ψηλά.

Αίγινα

Η Αίγινα είναι το πιο κοντινό νησί στην Αθήνα και κλασική λύση για αποδράσεις αστραπή με θαλασσινή αύρα. Ακόμη και το φθινόπωρο μπορείτε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα αυτού του νησιού, που έχει κάτι από παλιά ελληνική ταινία. Εδώ, θα σας τραβήξουν την προσοχή τα πολύχρωμα νεοκλασικά του λιμανιού, η πευκόφυτη ενδοχώρα, οι κολπίσκοι, οι αρχαιολογικοί χώροι με τον ναό της Αφαίας Αθηνάς να αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί και η Παλαιοχώρα, η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού. Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί και το φαγητό σε κάποια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και ουζερί στο γραφικό λιμανάκι αλλά και στο φημισμένο ψαροχώρι της Πέρδικας.

Σαλαμίνα

Κοντινός προορισμός (απέχει μόλις 15 λεπτά από το Πέραμα) και ταυτόχρονα οικονομικός, η Σαλαμίνα με τα πευκόφυτα δάση, τις όμορφες παραλίες, τα μοναστήρια και τους αρχαιολογικούς χώρους, το βορειότερο και μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αργοσαρωνικού είναι μια καλή ιδέα για budget αποδράσεις-αστραπή. Ατενίστε το νησί από τον λόφο στον οποίο δεσπόζουν το Ευριπίδειο Θέατρο και η εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας και αφήστε το βλέμμα σας να ταξιδέψει μέχρι την Ελευσίνα και την Αθήνα.

Για μπάνιο επιλέξτε τις παραλίες Ψιλή Άμμος, Περιστέρια, Σατερλί και Ηλιακτή. Στα Κανάκια θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο δάσος ή να φτάσετε στο χώρο που θα βουτήξετε με τα ποδήλατά σας. Είναι μία από τις πιο καθαρές παραλίες του νησιού, με θέα προς την Αίγινα.