Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με στόχο να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο και να μην απειλήσει τον οικισμό των Βιλίων αλλά και τον Άγιο Γεώργιο και το Παλαιοχώρι.

Η φωτιά κατακαίει σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ όπως μετέδωσε η ertnews.gr, υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στο Κρύο Πηγάδι. Η πυρκαγιά έχει περάσει τον δρόμο και υπάρχει νέα εστία προς το Πόρτο Γερμενό.

«Αυτή τη στιγμή ενισχύονται οι προσπάθειες για την διασφάλιση των οικισμών και την αποφυγή επέκτασης της πυρκαγιάς προς την πόλη των Βιλίων και τους οικισμούς Αγίου Γεωργίου και Παλαιοχώρι» ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Αττική.

Η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Ήδη έχουν εκκενωθεί μέσω του 112 έξι οικισμοί. Μήνυμα εστάλη από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Βενίζα νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, με την Πολιτική Προστασία να καλεί τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους οι κάτοικοι να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αναφορικά με το μέτωπο της Κερατέας είναι βελτιωμένη η κατάσταση, με διάσπαρτες ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την οριοθέτησή της.