«Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζει κανείς το αντίθετο είναι τόσο γελοίο όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική».

Με αυτά τα λόγια η γνωστή αρχαιολόγος, και καλή γνώστης των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, Ντόροθι Κινγκ, απορρίπτει τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών και άλλων που διεκδικούν μέρος από το μεγαλείο της ανακάλυψης της Αμφίπολης.

Η αρχαιολόγος, σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο «Έθνος της Κυριακής» επιμένει στη θέση της ότι η ανασκαφή στον τύμβο στο λόφο Καστά, ξεπερνάει σε αξία οποιαδήποτε άλλη αρχαιολογική ανασκαφή έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Επιμένει στην άποψη της πως ο τάφος της Αμφίπολης κατασκευάστηκε υπό την εντολή του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πως το πιο πιθανόν είναι να ανήκει στον Ηφαιστίωνα. Η ίδια δηλώνει έτοιμη να προσφέρει τη βοήθεια της αν της ζητηθεί, εκφράζοντας, παράλληλα, τη σιγουριά της ότι οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη «θα συνεχίσουν να κάνουν σπουδαίες αποκαλύψεις».