Την πόρτα του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ έσπασαν πριν από λίγα λεπτά φοιτητές και μπήκαν στο κτίριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φοιτητές σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου, στον τελευταίο όροφο του οποίου στεγάζεται η Πρυτανεία, στο πλαίσιο των δράσεων και των κινητοποιήσεων με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στο σημείο, όπως αναφέρει το thestival.gr επικράτησε αρχικά ένταση από υπαλλήλους που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους φοιτητές, αλλά αυτή την ώρα τα πνεύματα φαίνεται ότι έχουν ηρεμήσει.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την εκπαιδευτική πολιτική και ειδικότερα για το κόστος σπουδών, όπως και για την κυβερνητική απόφαση να κλείσει η Νομική και η ΑΣΟΕΕ τις μέρες επετείου του Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συγκεντρώσεις και να προκληθούν χθες στην Αθήνα μικρής έκτασης επεισόδια. Παράλληλα, ζητούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου κάτι που όμως, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, Θόδωρος Λαόπουλος, αντίκειται στον ισχύοντα νόμο.

«Στη Σύγκλητο και σε όλα τα διοικητικά όργανα συμμετέχουν μόνο τα μέλη αλλά έχουμε ενημερώσει τους φοιτητές ότι μπορούν να έρχονται, να μας ενημερώνουν για τα αιτήματά τους και μετά να φεύγουν» εξήγησε ο κ.Λαόπουλος.