«Φοβόμαστε για πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού από τα διάφορα πάρτι», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως ανέφερε χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς είμαστε σε μια φάση που ανοίγουν πολλές δραστηριότητες. Η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κρούσματα. Επεσήμανε δε πως «ο δείκτης θετικότητας κυμαίνεται γύρω στο 4, αλλά δεν θέλει πολύ το 4 να γίνει 5 ή 6 και αν γίνονται αυτά τα πάρτι με αυτό τον τρόπο δεν θέλει και πολύ να υπάρξει μια νέα έξαρση».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα σημείωσε ότι ελπίζει να τηρηθεί το μέτρο του self-test ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να δοθεί το πράσινο φως για την επέκταση του ωραρίου της εστίασης υποστηρίζοντας πως την ερχόμενη βδομάδα με το άνοιγμα του τουρισμού εξετάζεται η κατάργηση των SMS.

Επιπροσθέτως υπογράμμισε πως υπάρχει περίπτωση να δούμε μέχρι και τοπικά lockdown αν υπάρξουν κρούσματα:

«Ελπίζω να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca τόνισε πως «είναι ασφαλές» και ότι «είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να είναι προβληματικό στην εγκυμοσύνη, ωστόσο υπάρχει σύσταση να εμβολιάζονται με τα υπόλοιπα εμβόλια επειδή δεν υπάρχουν σχετικά δεδομένα μέχρι στιγμής».

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ανέφερε πως αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια μελέτη για τα παιδιά 12 – 15 ετών για πιθανό εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Pfizer.