Εκτός από τους αστυνομικούς που θα φέρουν κάμερες και διακριτικά, καθώς αυτό επιτάσσει το νέο δόγμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάμερες θα τοποθετηθούν και στα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα πρόκειται για σταθερές κάμερες που θα τοποθετηθούν στο παρμπρίζ των περιπολικών στα πρότυπα των αστυνομικών υπηρεσιών του εξωτερικού ή στην οροφή τους, προκειμένου να καταγράφουν τις κινήσεις των ένστολων κατά τη διάρκεια της τέλεσης των καθηκόντων τους. Παράλληλα το οπτικό υλικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απόδειξη για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από πλευράς πολιτών αλλά και αστυνομικών δυνάμεων. Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν κάμερες σε περίπου 400 περιπολικά.  

Θυμίζουμε ότι έχει ήδη ληφθεί η απόφαση τοποθέτησης φορητών καμερών πάνω στις στολές αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχειρούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε πρώτη φάση, ενώ ήδη χρησιμοποιούνται 20 φορητές κάμερες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ και άλλες τόσες σε ισάριθμες διμοιρίες των ΜΑΤ ώστε να καταγράφουν τις τυχόν συμπλοκές.