«Από βάθος καρδιάς θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή χρονιά, καλή δύναμη και καλή πρόοδο. Έχετε μπροστά σας ένα δύσκολο αγώνα. Όμως είναι όμορφος ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης, για την κατάκτηση της ίδιας της ζωής» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προς τους μαθητές του 7ου και 10ου Λυκείων Περιστερίου που επισκέφθηκε σήμερα το πρωί.

Τόνισε ότι ο αγώνας της ζωής είναι «ομαδικό άθλημα», υπογραμμίζοντας ότι η προσωπική προσπάθεια του καθενός πρέπει να συνδέεται και να στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και στον συλλογικά αγώνα με συμμαθητές, φίλους, καθηγητές, οικογένειες, εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, καθώς, όπως είπε, έτσι αποκτά κανείς δύναμη που «θα σας είναι χρήσιμη, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το, αύριο να αντιμετωπίσετε τα, προβλήματα της ζωής που έρχονται και είναι πολλά».

«Θα είμαστε μαζί σας στις διεκδικήσεις σας, στους αγώνες σας για να μην έχουμε αυτά εδώ (σ. σ λυόμενες αίθουσες) ως αίθουσες διδασκαλίας αλλά να έχουμε πραγματικές αίθουσες, να μπορούμε και να μορφωνόμαστε, να ψυχαγωγούμαστε, να αθλούμαστε, να ζούμε τη ζωή του σχολείου ,όπως αύριο ανθρώπινα, όμορφα πρέπει να ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Νωρίτερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους καθηγητές και των δύο Λυκείων, τους ευχήθηκε καλή δύναμη, ενώ στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, τονίζοντας και τις ιδιαίτερες επιπτώσεις που προκαλούν στο εκπαιδευτικό έργο.

Υποστήριξε ότι τα προβλήματα της Εκπαίδευσης δεν οφείλονται μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά και στο πολιτικό σύστημα και το κράτος «στο πως έμαθε να λειτουργεί και τι συμφέροντα εξυπηρετεί». Υπογράμμισε την αναγκαιότητα του συλλογικού αγώνα των εκπαιδευτικών μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, και για να αποσπαστούν σήμερα ορισμένα μέτρα ανακούφισης, αλλά κυρίως για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, όπου δεν θα υπάρχουν και άλλα χρόνια χαμένα για τους εργαζόμενους.

Εκτίμησε ότι ούτε και το 2015, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, «φαίνεται ρεαλιστικό για ανάκαμψη», την οποία το ΚΚΕ έχει επισημάνει ότι θα είναι αναιμική, όποτε κι αν έλθει, ενώ πρόσθεσε ότι ασχέτως των «μειγμάτων» που προτείνονται, αυτά οδηγούν τον λαό στην ίδια κατάσταση, καθώς οι «μεταρρυθμίσεις» που σημαίνουν, μεταξύ άλλων, απολύσεις, διαθεσιμότητες και μειώσεις μισθών θα συνεχισθούν.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε ωστόσο ότι: «είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, ότι θα αντισταθεί και θα συμβάλλει στην οργάνωση του αγώνα» και πρόσθεσε: «σε αυτό το ΚΚΕ έχει να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο υπό την προϋπόθεση ότι θα ισχυροποιηθεί περισσότερο».