Στάση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη

Η ΟΕΝΓΕ λέει «όχι» στο νομοσχέδιο για την ΕΣΑΝ Α.Ε.


ΕΛΛΑΔΑ
16:55
08/09/2014
Στάση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη
loading

Την κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την Ανώνυμη Εταιρεία ΕΣΑΝ, το οποίο ψηφίζεται την ίδια μέρα στη Βουλή.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει «το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση συστήνει την Ανώνυμη Εταιρεία ΕΣΑΝ, η οποία εφεξής θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των Νοσοκομείων, σηματοδοτώντας την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας».

«Το νομοσχέδιο συνάντησε την κατηγορηματική αντίθεση της ΟΕΝΓΕ, του Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΕΔΗΝ και οι επουσιώδεις τροποποιήσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Υγείας δεν αλλάξουν την ουσία των δραματικών επιπτώσεων στους ασθενείς, τα Νοσοκομεία και τους γιατρούς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί όλες και όλους τους γιατρούς ΕΣΥ της χώρας σε στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου και από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΙΝΑΠ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12:30 στη Βουλή, από την πλευρά της Βασ. Σοφίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει