Ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», μετά από διακοπή 10 ημερών (1-10 Μαρτίου), λόγω διαδικαστικών κωλυμάτων (εκκρεμούσε έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ είχαν προηγηθεί ενστάσεις συμμετεχόντων στο διαγωνισμό).

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ξεκίνησε από σήμερα η διανομή ζεστών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία όπου συνεχίζεται η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (23% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα) και σε ειδικά σχολεία. Τις επόμενες ημέρες, η διανομή θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες που παραμένουν ανοιχτές και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Από το σύνολο των ενταγμένων στο πρόγραμμα 1.353 σχολικών μονάδων, σήμερα παραμένουν ανοιχτές 441. Εκτιμάται ότι, έως την Παρασκευή 12 Μαρτίου, θα υπάρξει κάλυψη σε ποσοστό άνω του 70% επί των ανοικτών μονάδων.

Η διανομή γευμάτων για το τρέχον σχολικό έτος γίνεται καθημερινά σε 185.311 μαθητές, ηλικίας 6-12 ετών, σε 1.353 σχολικές μονάδες και 74 γεωγραφικά τμήματα της χώρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τα σχολικά γεύματα ανταποκρίνονται πλήρως στις ειδικότερες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία. Προετοιμάζονται από πιστοποιημένες μονάδες παραγωγής, οι οποίες τηρούν υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ακολουθούν τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά, αυτήν τη σχολική χρονιά, οι μαθητές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα από την αρχή της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο και έλαβαν σχολικά γεύματα χωρίς καμία καθυστέρηση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές οπότε η διανομή των γευμάτων γινόταν αρχές Νοεμβρίου, περίπου δύο μήνες, μετά το πρώτο κουδούνι» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.