Εκσυγχρονίζονται οι υπηρεσίες του ΟΓΑ

Το νέο οργανόγραμμα παρουσίασε ο διοικητής Ξενοφώντας Βεργίνης στον υφυπουργό Εργασίας


ΕΛΛΑΔΑ
23:20
30/07/2014
Εκσυγχρονίζονται οι υπηρεσίες του ΟΓΑ
loading

Συνάντηση με το διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), Ξενοφώντα Βεργίνη, είχε νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Αντώνης Μπέζας.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του οργανισμού και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, συζητήθηκε το νέο οργανόγραμμα του ΟΓΑ, στο οποίο προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του οργανισμού με τη μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση προκειμένου, μεταξύ άλλων, να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό ο χρόνος απονομής των παροχών στους δικαιούχους.

Επίσης στο νέο οργανόγραμμα προβλέπεται η αποκέντρωση των υπηρεσιών του οργανισμού με τη δημιουργία «τοπικών γραφείων» σε διάφορες περιοχές για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Παράλληλα, ο διοικητής παρουσίασε τις νομοθετικές προτάσεις του οργανισμού σχετικά με την οριστικοποίηση του χρόνου ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών μέχρι 31-12-2012, τη χορήγηση της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, με βάση το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη και προετοιμασία της ομαλής μετάβασης στις ρυθμίσεις του ν.3863/2010 καθώς και την ασφάλιση στον ΟΓΑ των αλιεργατών και των εποχικά απασχολούμενων σε επιχειρήσεις φυτικής παραγωγής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει