Ανησυχία εκφράζει η καθηγήτρια Αθηνά Λινού για τον δείκτη μεταδοτικότητας του κορονοϊού που έχει ξεπεράσει το 4%, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στις κόκκινες περιοχές.

Σχολιάζοντας το μέτρο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων είπε ότι «επιβλήθηκε μέσα στον πανικό», προειδοποιώντας πως μέσα σε μία τέτοια κατάσταση όπως αυτή που βιώνουμε, κάθε κίνηση ενέχει τον κίνδυνο του πανικού.

Η καθηγήτρια, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρότεινε επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, ώστε να αποσυμφορηθεί λίγο η αγορά από τον κόσμο, εκτιμώντας πως «τα προβλήματα δεν θα λυθούν με αστυνόμευση».

Εξέφρασε την ανησυχία της για τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού που εντοπίστηκαν και στη χώρα μας και τόνισε πως «κάθε αύξηση των επαφών, θα φέρνει αύξηση κρουσμάτων».

«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι κάθε αύξηση να φέρνει και ένα αντίδωρο, όπως πολλά τεστ, περισσότερη τηλεργασία, να αυξήσουμε παντού τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων, ώστε να αφήνομε περισσότερη ελευθερία στον κόσμο» επισήμανε.

Για το θέμα των μασκών, μετά την απόσυρση των υφασμάτινων από την Αυστρία, σημείωσε πως «όλες οι μάσκες έχουν ένα βαθμό προστασίας, ο οποίος επηρεάζεται από τον τρόπο που τη φοράμε. Η απλή χειρουργική προστατεύει 45%»[…] Έχει προταθεί να φοράμε δύο μάσκες. Όλες κάπως προστατεύουν, κυρίως αν τις φοράμε όλοι», κατέληξε.