Υποδυόταν τον Χρήστο στη γνωστή σειρά του Mega «Ρετιρέ». Έπαιζε το ρόλο του κλασικού φαρμακοποιού που εξυπηρετούσε με χαμόγελο τους πολίτες, οι οποίοι πήγαιναν στο μαγαζί του για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Ο Νίκος Κούρος σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών, πιάνο και τραγούδι στο «Ωδείο Αθηνών» και στη συνέχεια θέατρο στη δραματική σχολή του «Ελληνικού Ωδείου».

Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1957 με το θίασο των Άννας Λώρη – Άλκη Παπά (θέατρο «Διονύσια» στην Καλλιθέα).

Ο ηθοποιός εκτός από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, θήτευσε ως εκφωνητής θεατρικών και λογοτεχνικών εκπομπών και πολιτικός σχολιαστής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας από το 1954 μέχρι το1957, ενώ ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και τη λογοτεχνία.

Ο Νίκος Κούρος έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές με τελευταία το «Κέρχνος λόγος και λόγος λιγύς». Όπως λέει στο newsbeast.gr ο ηθοποιός που μένει στην Αθήνα, ζει με τη σύνταξή του καθώς βρίσκεται σε μεγάλη πια ηλικία. Του αρέσει ωστόσο να γράφει και να επικρίνει αυτά που δεν του αρέσουν. Θέλει να εκδώσει κάποια από τα διηγήματα που ετοιμάζει, όμως, γνωρίζει, όπως λέει, ότι οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι.

Παραδέχεται δε ότι σταμάτησε την τηλεόραση όταν δεν μπορούσε να βρει κάτι που θα του ταίριαζε. «Οι καιροί είχαν αλλάξει. Ζητούσαν άλλα πράγματα και εγώ έδινα άλλα», λέει. Και τονίζει ότι οι νέοι αξίζει να προσπαθήσουν στην υποκριτική, αφού, όπως συμπληρώνει, είναι ένα από τα πιο δημιουργικά επαγγέλματα. Σημειώνει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τον θυμούνται ως τον Χρήστο, τον φαρμακοποιό από το Ρετιρέ αλλά αυτό είναι κάτι που δεν τον προβληματίζει, αφού του άρεσε ο ρόλος του.

Πιστεύει πάντως ότι μπορεί η κρίση να τον έχει επηρεάσει, όμως, «όταν υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν για το καλό του τόπου, τότε, καλό είναι να γίνουν». Και εύχεται σε όλους να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».