Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η διαδικασία των δωρεάν rapid test που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων με τον ΕΟΔΥ στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν rapid test και την ερχόμενη εβδομάδα στον ίδιο χώρο (Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή). Οι ώρες για την Τρίτη και την Πέμπτη θα είναι ίδιες, δηλαδή από τις 9:00 μέχρι τις 13:00, ενώ οι ώρες για την Κυριακή θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τις δυο αυτές ημέρες συνολικά έγιναν 497 τεστ εκ των οποίων τα 13 βγήκαν θετικά. Αυτό σημαίνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή είναι χαμηλό, αφού το ποσοστό είναι στο 2,6%. Αρκετά από τα άτομα που έκαναν το τεστ είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και φοβόντουσαν ότι μπορεί να νοσούν.

Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη, διαρκεί μόνο πέντε λεπτά και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δοθεί ο ΑΜΚΑ και ο αριθμός του κινητού. Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται μέσα σε δέκα λεπτά με μήνυμα στο κινητό του ατόμου που έχει κάνει το τεστ. Εάν βγει θετικό θα ακολουθήσει και μοριακό τεστ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λαμιέων Παναγιώτη Στασινό δεν πρέπει να ανησυχούν όσοι δεν ενημερωθήκαν με μήνυμα, γιατί υπήρξαν τεχνικά προβλήματα στο αυτοματοποιημένο σύστημα.

Όλοι όσοι δεν ενημερώθηκαν σημαίνει ότι είναι αρνητικοί, αφού τα άτομα που είναι θετικά στον κορονοϊό δεν θα ενημερωθούν απλά με ένα μήνυμα, αλλά θα γίνει τηλεφωνική επαφή, ώστε να προσχωρήσουν και σε μοριακό τεστ.

TAGS