Το ευρύ κοινό γνώρισε τη Μίνα Χειμώνα ή, αν θέλετε, την «Ηλέκτρα» στην καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου, Καλημέρα Ζωή.

Η γνωστή ηθοποιός όμως είχε από πριν μια αξιόλογη πορεία στο θέατρο. Η ίδια επέλεξε μετά το τέλος της πολύ επιτυχημένης σειράς να μείνει αποστασιοποιημένη από την τηλεόραση, γιατί, όπως έχει πει, ο κόσμος τη συνέδεσε με μία πολύ συγκεκριμένη εικόνα. Όμως, το θέατρο δεν το άφησε ποτέ.

Η Μίνα Χειμώνα είναι συνιδρύτρια του θεάτρου Altera Pars. Η θεατρική ομάδα, όπως λέει, ιδρύθηκε το 2001, με το συνάδελφο και σκηνοθέτη, Πέτρο Νάκο. Μαζί μπήκαν στη διαδικασία ανεύρεσης ενός χώρου με σκοπό να μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες, τις απόψεις τους αλλά και να διευρύνουν τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις. Πίστευαν ότι το ζητούμενο για να ανέβει ένα έργο δεν ήταν μόνο ο ψυχαγωγικός αλλά και ο κοινωνικός τους χαρακτήρας. Γι’ αυτό και το Altera Pars σημαίνει «η άλλη πλευρά» σκέψεων και συναισθημάτων.

Τα έργα που επιλέγουν να παίζουν είναι επίπονα ειδικά στη διαδικασία της πρόβας αλλά τολμούν και ρισκάρουν για να δώσουν στο θεατή το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η Μίνα Χειμώνα ξεκίνησε από την αγγλική φιλολογία όμως την κέρδισε το θέατρο. Ήταν μια εσωτερική της ανάγκης, ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας για εκείνη. Αυτό που την κέρδισε, όπως έχει κατά καιρούς εξηγήσει, είναι η αμεσότητα με τον θεατή και τους συντελεστές της δουλειάς.

Εκτός από την αγγλική φιλολογία, αργότερα σπούδασε και θεατρολογία ώστε να προσεγγίσει τα κείμενα και από τη θεωρητική τους πλευρά.

Η γνωστή ηθοποιός θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με το επάγγελμά της, όμως, γνωρίζοντας τις δυσκολίες θα τους πρότεινε να έχουν πάντα μια εναλλακτική.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».