Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (01/10) η φωτιά στον Έβρο, με τους δυνατούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της υπηρεσίας, προκειμένου να επιτευχθεί η κατάσβεση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-veros.gr (από όπου προέρχεται και η φωτογραφία), και την ενημέρωση στις 13:00, η πυρκαγιά έχει σβήσει σχεδόν όλο το μέτωπο που είναι γύρω από το χωριό Λευκίμη και βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο. Η προσοχή συνεχίζει να είναι στραμμένη προς το δάσος της Δαδιάς, μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το ίδιο Μέσο δημοσίευσε και φωτογραφίες, που δείχνουν την κατάσταση να είναι πράγματι καλύτερη, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να εφησυχάζει. Μάλιστα, σε μία από τις εικόνες φαίνονται οι εστίες και οι μικροεστίες της φωτιάς από δορυφόρο.

(19:30) Ευχάριστα τα νέα από τη πυρκαγιά!Εχει τεθεί υπό έλεγχο αλλά υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων οι δυνάμεις της…

Posted by e-evros.gr on Friday, October 2, 2020

Θυμηθείτε πώς ήταν η μορφή της φωτιάς το χθες το βράδυ:

Μεγάλο πρόβλημα η ένταση των ανέμων που ενισχήθηκε

«Το θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει εντός της προστατευμένης περιοχής της Δαδιάς και δεν έχει απειλήσει οικισμούς», ανέφερε στην ιστοσελίδα GRΤimes ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής Πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος, Σπύρος Βαρσάμης.

Στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά, βρέθηκε χθες ο αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Τυχερού, Γιώργος Δουκαλέτσης. Όπως είπε στο ίδιο Μέσο, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που μπορεί να διαθέσει ο νομός, αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου Σουφλίου, οι οποίες συνδράμουν με μηχανήματα και προσωπικό, παρέχοντας ταυτόχρονα τρόφιμα και νερό σε όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

«Χθες ήταν πολύ μεγάλο το μέτωπο της. Πιστεύω ότι ελέγχεται πλέον στο σημείο που βρίσκεται, που όμως είναι σε μια περίεργη και δύσβατη περιοχή, στην οποία το περισσότερο έργο κατάσβεσης το κάνουν τα εναέρια μέσα», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας πως από το μεσημέρι και μετά η ένταση των ανέμων αυξήθηκε.