«Θα συμμετάσχουμε όλοι την Κυριακή στο κάλεσμα κατά του πολυνομοσχεδίου». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν εκπρόσωποι και των τεσσάρων κλάδων που έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα γνωστά, το γενικό κάλεσμα είναι στις 18.30 στο Σύνταγμα ενώ κάποιοι θα συγκεντρωθούν από τις 14.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τη Δευτέρα. Όμως, όπως είπε, η απόφαση αυτή θα παρθεί την ίδια μέρα αφού έχουν προγραμματισμένο συμβούλιο στις 10.30.

Οι εκπρόσωποι των αρτοποιών ανέφεραν ότι δεν μπορούν να κάνουν απεργίες για το ψωμί, ωστόσο, όπως ανέφεραν, θα φροντίσουν να ενημερώσουν τον κόσμο. Το ίδιο ανέφεραν και οι κτηνοτρόφοι που θα διεκδικήσουν μέσω συνεταιρισμών τα δικαιώματά τους.

Στη συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο φέρνει την αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και η χώρα μας έχει γίνει πειραματόζωο.

Και οι πέντε εκπρόσωποι άφησαν αιχμές για τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα δώσουν ένα μεγάλο μάθημα στην κυβέρνηση.