Συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Πάντοτε λάτρευε την υποκριτική και τη μουσική και γι’ αυτό ποτέ δεν εγκατέλειψε το επάγγελμά του. Τον γνωρίσαμε αλλά και τον συναντήσαμε μέσα από διάφορες επιτυχίες της μικρής οθόνης όπως «Της Ελλάδος τα Παιδιά», «Ελλάς Το Μεγαλείο Σου», «Η Καλή η Πεθερά», «Ιδιαιτέρα για Κλάματα» κ.ά. Ξεχώρισε όμως και στο θέατρο όταν συμμετείχε στο «Μάλα, η μουσική του ανέμου» με την Άννα Βίσση.
Πολλοί πίστευαν ότι η πορεία του θα ήταν λαμπρή. Το ίδιο θεωρούσε κι εκείνος. Όμως, η ζωή δεν του επιφύλαξε και το καλύτερο παιχνίδι.

Εδώ και αρκετό καιρό ο Γιάννης Γούτης, όπως λέει στο newsbeast.gr, μένει στο «Σπίτι του Ηθοποιού», που έχει δημιουργήσει η Άννα Φόνσου με σκοπό να παρέχει στέγη σε πολλούς ηθοποιούς που δυσκολεύονται οικονομικά να τα βγάλουν πέρα. Τα βράδια εργάζεται, μπορεί να τραγουδά ή να του δίνουν κάποιο ρόλο.

«Ήμουν πολλά χρόνια στο θέατρο όταν βρέθηκα με μια έξωση», σου λέει για να συμπληρώσει: «Πολλοί με ρωτούσαν και με ρωτούν ακόμη πώς είναι δυνατόν να δούλευα τόσο καιρό χωρίς να πληρώνομαι. Δεν μπορούσα όμως να τους εξηγήσω τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός».

Πάντως, ξέρει, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι συνάδελφοί του, ότι δεδομένης της κατάστασης στο ελληνικό θέατρο, δεν είναι δύσκολο κανείς να βρεθεί στο δρόμο.

Οι ηθοποιοί που μένουν στο γνωστό χώρο κοντά στον Άγιο Νικόλαο Αττικής τα πρωινά βγαίνουν στην αυλή να πιουν ένα καφέ, να μιλήσουν και αργότερα κάποιοι μπορεί να πάνε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή σε κάποιο γνωστό τους. Και παρά τις δυσκολίες των καιρών αλλά και τα άσχημα παιχνίδια της μοίρας, δεν απογοητεύονται. Προσπαθούν και κάνουν τα πάντα για να σταθούν στα πόδια τους.

Ο Γιάννης Γούτης λατρεύει τη δουλειά του και γι’ αυτό προσπαθεί πολύ. Και το πιο σημαντικό είναι ότι παρά τις κακουχίες, στέκεται και παλεύει για ένα καλύτερο αύριο. Φυσικά, δηλώνει απογοητευμένος από την πολιτική κατάσταση και τονίζει ότι αν δεν παρθούν μέτρα για τον κόσμο, τα θύματα της κρίσης θα πολλαπλασιαστούν. Πάντως, συνιστά στους νέους να μορφωθούν και να έχουν ως παράδειγμα αυτό που συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία, για να χαράξουν τη δική τους πορεία.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».