Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Σε διαβούλευση η μεταρρύθμιση από το ΥΠΕΝ


ΕΛΛΑΔΑ
0:24
25/06/2020
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης
3
loading

Η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία της συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, σε αστικές περιοχές αυτή προβλέπεται ότι θα είναι η κορυφαία περιβαλλοντική αιτία θανάτων παγκοσμίως μέχρι το 2050.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανήρτησε, την Τετάρτη, προς δημόσια διαβούλευση το «Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ)», προκειμένου να προωθηθεί μία σημαντική μεταρρύθμιση όσον αφορά την περιβαλλοντική πολιτική της χώρας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, το ΕΠΕΑΡ περιλαμβάνει πρωτοβουλίες, που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων που τέθηκαν από τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία σχετικά με τη μείωση των εθνικών εκπομπών για τους εξής ρύπους: Διοξείδιο του θείου (SO2), οξείδια του αζώτου (NOx), πτητικές οργανικές ενώσεις εκτός του μεθανίου (NMVOC), αμμωνία (NH3) και αιωρούμενα σωματίδια ΑΣ2,5.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολιτικές του ΥΠΕΝ, που περιέχονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης περιλαμβάνονται η απόσυρση λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η ηλεκτρική Διασύνδεση αυτόνομων νησιωτικών συστημάτων, η αύξηση του μεριδίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή, η βελτίωση ενεργειακής απόδοσης κτιρίων καθώς επίσης και η δυναμική προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Σημειώνεται, ότι το σχέδιο εντάσσεται στην περιβαλλοντική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καθαρό αέρα, η οποία στόχο έχει να μειώσει τους κινδύνους για την υγεία και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Προς τους φίλους μου

    Υπάρχει ρύπανση στην Αθήνα? Δεν της φαίνεται. Μυρίζει σαν χωρίο

  2. avatar Αλέκος Α.

    Σίγουρα η υγεία τόν πολιτών δεν σάς ενδιαφέρει και πολύ,ο καθαρός αέρας συμβάλλει κατά πολύ από τά εκατομμύρια στρέμματα δάσους πού έχετε κάψει, αλλά καί από την οικογένεια πού έχετε καταστρέφει λόγω οίκο ανοχής εργασίας καί πεδιάς, οπότε μάλλον για μίζες μηλατε.

  3. avatar Bougatsas

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει