Κλειδωμένοι θα παραμείνουν όλοι οι Ιεροί Ναοί της χώρας στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όπως τόνισε πριν από λίγη ώρα σε συνέντευξή του στο Mega ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

Όπως είπε ο μητροπολίτης η εκκλησία θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του κορονοϊού και οι υπεύθυνοι του κάθε ναου, δηλαδή οι ιερείς, θα κλειδώσουν τις θύρες των ναών προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιοι πιστοί να προσπαθήσουν να μπουν στις εκκλησίες παρά την απαγόρευση.

«Σεβόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης και θα την εφαρμόσουμε στο ακέραιο. Κανείς πιστός δεν πρόκειται να μπει στους ιερούς Ναούς. Τους καλούμε να προσευχηθούν στα σπίτια τους. Οι ιερείς θα είναι οι υπεύθυνοι για να τηρηθεί αυτό και αυτό που θα κάνουν είναι να κλειδώσουν τους Ναούς για να μην μπορεί να μπει κανείς» τόνισε και συμπλήρωσε: «Διακρίνω μια τάση προς τον ψευτοπαλικαρισμό το τελευταίο διάστημα. Κάποιοι το παίρνουν αψήφιστα όπως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Δεν είναι ώρα για τέτοια πράγματα. Ο εχθρός είναι ορατός».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.