«Η λαχτάρα της καρδιάς μου είναι να γίνει καλά η Μυρτώ!». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην 16χρονη Σοφία Λαμπροπούλου από τη Βοστόνη.

Μαζί με τις φίλες της, όπως αναφέρει η Espresso, έγιναν οι φύλακες άγγελοι της συνομήλικής τους, Μυρτούς Παπαδομιχελάκη, η οποία κακοποιήθηκε από τον Πακιστανό, Αχμέτ Βακάς, το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο.

Σε συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», η 16χρονη κοπέλα ανέφερε πως στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την κατάσταση της Μυρτούς, που νοσηλεύεται στο δωμάτιο του νοσοκομείου Spaulding Rehabilitation της Βοστώνης.

«Πήγα και την είδα τη Μυρτώ, μίλησα με τη μητέρα της και τη ρώτησα αν υπάρχει κάποιο μηχάνημα με το οποίο θα μπορούσε να συνεννοηθεί και μου είπε πως από το νοσοκομείο τής είπαν πως υπάρχει, αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα να το αγοράσουν. Και είπα πως κάτι πρέπει να κάνω»… Και έτσι της προσέφερε τη βοήθειά της. «Οργάνωσα μερικά παιδιά, κάναμε την ομάδα “Φίλοι της Μυρτώς” και έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα.

Οι «Φίλοι της Μυρτώς» δημιούργησαν έρανο στην ιστοσελίδα YouCaring.com, όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά.