Αποτρόπαιη χαρακτηρίζει την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής την περασμένη Παρασκευή στο Νέο Ηράκλειο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Αδαμόπουλος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να συντηρηθεί ο φαύλος κύκλος της απενοχοποίησης της βίας με επιλεκτική μεταχείριση των αιτιών και των εκδηλώσεών της.

«Η εν ψυχρώ δολοφονία δύο νέων συμπολιτών μας στην αποτρόπαιη εγκληματική ενέργεια στο Ν. Ηράκλειο μας προκαλεί βαθιά οδύνη και έντονη αγωνία.

Με σεβασμό στη μνήμη τους, στην επιχειρησιακή εξέλιξη των ερευνών και στις δομές της ελληνικής Δικαιοσύνης, σπεύδουμε να διατρανώσουμε την πεποίθησή μας ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο ελαστικής και κατά το δοκούν ερμηνείας με αυθαίρετα κριτήρια ιδεολογικής, αξιολογικής ή ηθικής νομιμοποίησης της παράνομης βίας» αναφέρει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως λέει, η καταδίκη της επίθεσης θα πρέπει να είναι έμπρακτη και ουσιαστική προκειμένου να εγγυηθεί την κοινωνική και τη δημοκρατική ομαλότητα.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικών κέντρων, ΜΜΕ ή άλλων παραγόντων να παράσχουν νομικό προκάλυμμα στο διχασμό της ελληνικής κοινωνίας και να συντηρήσουν το φαύλο κύκλο απενοχοποίησης της βίας με επιλεκτική μεταχείριση των αιτιών και των εκδηλώσεών της θα βρει αντιμέτωπο, σύσσωμο το νομικό κόσμο της χώρας» υποστηρίζει ο κ. Αδαμόπουλος.