Κοινά στοιχεία στον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι δράστες της διπλής δολοφονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο με πληρωμένους δολοφόνους συμβολαίων θανάτων του κοινού ποινικού δικαίου διαπιστώνει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», οι Αρχές συγκρίνουν τον τρόπο δράσης των δολοφόνων στο Νέο Ηράκλειο με τους δράστες του μακελειού στην τουριστική περιοχή της Αγίας Νάπας στην Κύπρο πέρσι το καλοκαίρι.

Τότε, δύο γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική για δράση στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο είχαν συλληφθεί στην Κύπρο για συμμετοχή στην εκτέλεση συμβολαίου θανάτου εις βάρος κύπριου επιχειρηματία. Το αποτέλεσμα της ενέδρας που είχαν στήσει ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία πέντε ατόμων-συνοδών ασφαλείας του επιχειρηματία.

Με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των κυπριακών Αρχών για την πενταπλή δολοφονία που είχε γίνει στις 23 Ιουνίου 2012 συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ένας 29χρονος και ένας 41χρονος. Κεντρικό ρόλο φέρεται ότι είχε ο 29χρονος, τον οποίο οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν να πυροβολεί 14 φορές σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Ήταν εκείνος που φέρεται να «έκλεισε» το συμβόλαιο θανάτου για περίπου 30.000 ευρώ ενώ στον 41χρονο αποδίδεται ρόλος συνεργού. Και οι δύο εκδόθηκαν στην Κύπρο.