Κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα ο άνθρωπος-κλειδί που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον αδίστακτο εκτελεστή της διπλής δολοφονίας το βράδυ της Παρασκευής στο Νέο Ηράκλειο και δέχθηκε πρώτος τα πυρά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, o 30χρονος δέχθηκε δύο σφαίρες από τον εκτελεστή. Όπως είπε στους αστυνομικούς τον πλησίασε πεζός χωρίς να μιλήσει και τον πυροβόλησε δύο φορές με ένα πιστόλι τύπου Ζάσταβα από απόσταση 10-15 μέτρων.

Ο νεαρός που σώθηκε από θαύμα είπε ότι έσκυψε ενστικτωδώς δεχόμενος τις σφαίρες και ότι αμέσως μετά έτρεξε και μπήκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, σε μια κίνηση που φαίνεται ότι τον έσωσε.

Τόνισε ότι παρέμεινε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής μέχρι να σταματήσουν οι πυροβολισμοί και στη συνέχεια όταν βγήκε από αυτά είδε σωριασμένα στον δρόμο τα τρία άτομα που είχαν δεχθεί τις σφαίρες, όχι όμως και τον εκτελεστή που είχε ήδη φύγει με την μοτοσικλέτα.

Επιπρόσθετα, είπε ότι ο εκτελεστής φορούσε ένα κράνος ανοιχτόχρωμο, ενώ οι αστυνομικοί που είδαν το βίντεο από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πιθανότατα φορούσε ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ. Θεωρείται όμως πιθανό να ήταν τελικά ακόμη και κράνος.

Σημείωσε ότι δεν μπόρεσε να διακρίνει το πρόσωπο του δράστη γιατί όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα.