Την γνωρίσαμε ως Μαριλένα στο «Παρά Πέντε», το σήριαλ που χάρισε πολύ γέλιο στους τηλεθεατές. Η ηθοποιός, Ελένη Κρίτα, συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

Στο ξεκίνημά της την είδαμε στη «Ζωή του Αττίκ», στον «Τιμόθεο Κώνστα», στην «Απόδραση», καθώς και σε άλλες. Στη συνέχεια έπαιξε στο «Safe Sex» και μετά στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη που την απογείωσε.

Η πιο πρόσφατη συμμετοχή της ήταν στην κωμική σειρά «Πολυκατοικία» ενώ έπαιξε και στην παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους».

Η ηθοποιός τώρα, όπως λέει, παίζει στο θέατρο στην παράσταση «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αστυνομικό μυστήριο το οποίο ξεδιαλύνεται μόνο στο τέλος.

Όταν ρωτάς την Ελένη Κρίτα για το ρόλο της στο «Παρά Πέντε», και το κατά πόσο την ωφέλησε, πιστεύει ότι όλοι ωφελήθηκαν από τη συγκεκριμένη δουλειά, αρκεί φυσικά να είχαν και την τύχη. Ξέρει άλλωστε ότι ήταν μία πάρα πολύ καλή δουλειά με πολύ ωραίο σενάριο, καλή σκηνοθεσία και πολλούς καλούς συντελεστές. Άλλωστε, όπως λέει, το ξεχώρισε και ο κόσμος.

Όταν μάλιστα της πρωτοδόθηκε ο ρόλος της Μαριλένας τον πήρε με μεγάλη χαρά γιατί ήθελε να κάνει το κάτι διαφορετικό. Και φυσικά την εξέπληξε η επιτυχία που γνώρισαν όλοι οι συντελεστές.

Δεδομένων των συνθηκών ξέρει ότι το «Παρά Πέντε» ήρθε σε μια στιγμή της ζωής της, ιδιαίτερα καταλυτική. «Δε θέλω να το σκεφτώ. Το “Παρά πέντε” ήρθε σε μια περίοδο της ζωής μου που δεν έβλεπα διέξοδο από πουθενά», λέει χαρακτηριστικά.

Η ηθοποιός πιστεύει ότι η δουλειά είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία αρκεί φυσικά να αγαπάς αυτό που κάνεις και να μην το κάνεις καταναγκαστικά. Τώρα την συναντούμε στο θέατρο να υποδύεται για μία ακόμη φορά εξαιρετικά το ρόλο της.

Η Ελένη Κρίτα πιστεύει ότι οι νέοι μπορούν να ασχοληθούν με την υποκριτική γιατί, όπως αναφέρει, η τέχνη είναι διέξοδος. Όμως, όπως και πολλοί συνάδελφοί της, θεωρεί ότι καλό για εκείνους σήμερα είναι να έχουν και άλλα εφόδια.
Πάντως, πολλοί μπορούν να την απολαύσουν σήμερα και μέσα από τις επαναλήψεις της πιο αγαπημένης ίσως ελληνικής σειράς που προβάλλεται σε επανάληψη τα απογεύματα στο MEGA.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».