Ο Θανάσης Παπαγεωργίου σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Χρήστου Βαχλιώτη και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το καλοκαίρι του 1962. Ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο σαν σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Το 1969 μαζί με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Τάκη Καλφόπουλος ίδρυσαν τον θίασο «Βήματα» που λειτούργησε για ένα χρόνια στην Κοκκινιά και στην Αθήνα.

Το 1971 μαζί με την Ελένη Καρπέτα ίδρυσαν το θέατρο «Στοά» στου Ζωγράφου που από το 1974 μέχρι σήμερα διευθύνει μόνος του. Σκοπός του ηθοποιού είναι να ανακαλυφθούν καινούργιες φωνές ώστε να εδραιωθεί το ελληνικό θέατρο μακριά από ξενομανίες και αναφομοίωτες μιμήσεις.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, όπως έχει πει, αν δεν γινόταν ηθοποιός, θα γινόταν γιατρός. Αυτό ήταν άλλωστε και το σχέδιό του αλλά και το όνειρό του. Έτσι, επειδή δεν υπήρχαν τα χρήματα, πήρε κάποια στιγμή την απόφαση, όταν αποφοίτησε από το γυμνάσιο να γραφτεί σε μια δραματική σχολή. Όμως, τα κατάφερε μια χαρά.

Μάλιστα, όταν αναφέρονται στη «Στοά», πολλοί έχουν πει ότι το θέατρό του βοήθησε πάρα πολύ ώστε να αποκτήσει το ελληνικό κοινό εμπιστοσύνη στο ελληνικό έργο. Πιστεύει ότι ο Έλληνας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τον «Αρκά» που του έχει δώσει τον τίτλο «Επείγοντα Περιστατικά».

Πιστεύει, όπως αναφέρει και στη σελίδα του στο Διαδίκτυο, ότι το χιούμορ του Αρκά ανήκει σε εκείνα τα είδη που διχάζουν. Και υποστηρίζει ότι κάποιοι παραμένουν αδιάφορα ψυχροί ενώ κάποιοι άλλοι ξεσπούν σε γέλια. Όπως λέει, στα «Επείγοντα Περιστατικά» δεν θα βρει κανείς τους γνωστούς ήρωες από τα κόμικς του. περνάει μάλιστα τα «Επείγοντα Περιστατικά» μέσα από την ανθρώπινη ζωή προσαρμόζοντάς τα στο σήμερα. Πάντως, θεωρεί ότι ο καθένας θα μπορούσε να προσεγγίσει αυτού του είδους τα έργα με διαφορετικές ερμηνείες. Πάντως, όποια ερμηνεία κι αν τους δοθεί, εκείνο που θα παραμείνει μετά το τέλος της παράστασης θα είναι μια απέραντη συμπάθεια για την προσπάθεια που κάνει ο ανθρώπινος οργανισμός να ζήσει καλύτερα αλλά και μια πικρή διαπίστωση της πραγματικότητας.

Ο ηθοποιός πιστεύει στο ταλέντο των νέων συναδέλφων του και δίνει ευκαιρίες. Και του αρέσει να υπάρχει ενδιαφέρον για δημιουργία.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».