Εκπτώσεις 2020: Πρεμιέρα σήμερα, ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας: Μπροστά μας έχουμε μια κρίσιμη περίοδο που θα αποδείξει εάν πράγματι ξεφύγαμε από την κρίση


ΕΛΛΑΔΑ
7:48
13/01/2020
Εκπτώσεις 2020: Πρεμιέρα σήμερα, ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα
1
loading

Αρχίζουν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις 2020, που θα διαρκέσουν έως το τέλος του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου, προβλέπεται προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων. Το προτεινόμενο από τον ΕΜπορικό Σύλλογο της Αθήνας ωράριο είναι 11 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

«Μπροστά μας έχουμε μια κρίσιμη περίοδο που θα αποδείξει εάν πράγματι ξεφύγαμε από την κρίση και εάν μετά από πολλά χρόνια θα δούμε αυξημένη προσέλευση και τζίρους στα καταστήματα μας» δήλωσε με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταύργος Καφούνης. «Καλούμε λοιπόν το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, το προτρέπουμε να ενισχύσει εκτός από τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και τις παραδοσιακές αγορές σε όλες τις γειτονιές της πόλης καθώς και να αποφεύγει να προμηθεύεται αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, από πηγές παράνομου εμπορίου. Τέλος, επειδή θα υπάρξουν εντυπωσιακές εκπτώσεις από την αρχή της περιόδου, παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές, προβαίνοντας όμως εγκαίρως σε έρευνα αγοράς με γνώμονα τη σχέση ποιότητας και τελικής τιμής, επιλέγοντας με αντικειμενικά κριτήρια τα  προϊόντα που προγραμματίζουν να αγοράσουν για να καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Mix Red

    Καλησπέρα σας φίλοι και φίλες έχω κάνει έρευνα αγοράς και οι έμποροι κάνουν την εξής απατεωνιά ατιμία πήγα σε ένα κατάστημα στη σταδίου είχε ένα ημιπαλτο 190 ευρ και μετά με της εκπτώσεις είχε ποιο ακρυβα είχε 210 ευρ το είχε ανεβάσει και μετά το έριξε και με τα κινητά το ίδιο κάνουν οι αλυσίδες ηλεκτρονικών τη μαύρη Παρασκευή αύξησαν της τιμές και αυτοί το ίδιο για πηγαίνετε να κοιτάξετε η ρωτήστε και της της αλυσίδες γιαυτο να προσέχετε οι απατεωνιές και τα κόλπα είναι στα χάι τους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει