Μικροένταση επικράτησε πριν λίγο έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης όπου έχουν κατασκηνώσει σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και δημοτικοί αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και τις συγχωνεύσεις.

Οι «κατασκηνωτές»,  επιχείρησαν να μετακινηθούν στο δρόμο με σκοπό να κατευθυνθούν προς το χώρο της ΔΕΘ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να τους κλείσουν το δρόμο.

Ακολούθησε ένταση και μικροσυμπλοκές και οι διαδηλωτές περιορίστηκαν και πάλι στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου.

«Τα ΜΑΤ δεν μας άφησαν καν να βγούμε στον δρόμο. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια. Προφανώς, τα ΜΑΤ εκτελούν εντολές της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της γιατί πλέον τίθεται θέμα δημοκρατίας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Μηνάς Μοναστηρίδης, εκ μέρους της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Από την πλευρά τους, οι δημοτικοί αστυνομικοί κρέμασαν τις στολές τους, πάνω στις οποίες είχαν καρφιτσωμένα χαρτιά με την προσωπική τους ιστορία, θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν, όπως λένε, πως πίσω από τις στολές κρύβονται ονόματα, άνθρωποι και οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για το απόγευμα, στις κεντρικές πορείες που διοργανώνουν εργατικά συνδικάτα και φορείς, με αφορμή τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.

Δείτε τις φωτογραφίες