Πτωτική τάση παρουσιάζει η αγορά βιβλίου στα Χανιά με αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία να έχει μειωθεί ο αριθμός των βιβλιοπωλείων της πόλης.

Η εικόνα της αγοράς παρουσιάστηκε από τον Χρήστο Μαχαιρίδη, βιβλιοπώλη και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης βιβλίου, που ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαχαιρίδη, την τελευταία δεκαετία έχουν βάλει λουκέτο στην πόλη των Χανίων, δέκα βιβλιοπωλεία ενώ το ίδιο διάστημα άνοιξαν τρία. Όπως υποστήριξε, παρατηρείται μείωση και στις πωλήσεις βιβλίων, καθώς κατά την εκτίμησή του, εκτός από τα βιβλιοπωλεία οι καταναλωτές μπορούν να προμηθεύονται βιβλία μέσα από το διαδίκτυο ή από προσφορές μέσω του έντυπου Τύπου. «Δυστυχώς το βιβλίο δεν είναι πλέον αγαθό πρώτης προτεραιότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην έκθεση βιβλίου θα λάβουν μέρος 11 βιβλιοπωλεία των Χανίων. Την ευθύνη της οργάνωσης έχουν ο δήμος και οι βιβλιοπώλες της πόλης, ενώ η έκθεση είναι αφιερωμένη στον βιβλιοπώλη Γιάννη Βερυβάκη που «έφυγε» από τη ζωή το 2011.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων Δημήτρη Λειψάκη «το βιβλίο βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι». Ο ίδιος χαρακτήρισε την έκθεση σημαντική καθώς, όπως είπε, θα δώσει την ευκαιρία σε όσους την επισκεφθούν να γνωρίσουν το βιβλίο. Παρόμοια έκθεση είχε οργανωθεί στα Χανιά για τελευταία φορά το 2002.

Η έκθεση βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 11, μέχρι και την Κυριακή 18 Αυγούστου και θα είναι ανοικτή από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 12 τα μεσάνυκτα.