Για το «λουκέτο» στα νυχτερινά μαγαζιά και τη φοροδιαφυγή τους μίλησε νωρίς το πρωί στην εκπομπή του MEGA ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ.

Ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο μαγαζί στη Χαλκιδική για το οποίο έγινε ντόρος, «Υπήρχαν δύο ειδών παραβάσεις. Η μία ήταν ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων που σημαίνει ότι αντί να κόψουμε μία απόδειξη 50 ευρώ, κόβουμε μία απόδειξη 10 ευρώ. Σε πολλές άλλες περιπτώσεις δεν είχαν εκδώσει φορολογικά στοιχεία».

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Αρκετές αποδείξεις δεν κόπηκαν εκείνο το βράδυ. Δεν ξέρουμε πόσα εισέπραξε ο επιχειρηματίας όμως μπορούμε από τον έλεγχο που θα συνεχίσουμε να ξέρουμε πόσα εισέπραξε».

Είπε ακόμη ότι τα λουκέτα στα μαγαζιά συνεχίζονται αφού έχουν μπει ακόμη δύο, ένα στην περιοχή της Αρτέμιδας και ένα στην Κέρκυρα.

«Είναι λάθος να μιλάμε για τα νησιά. Η Ελλάδα έχει γύρω γύρω παραλίες. Άρα υπάρχει τουρισμός παντού. Άρα η έκδοση είναι για όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Στασινόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι τα μαγαζιά κλείνουν μόνο όταν εκείνος δίνει εντολή.