Εντυπωσιακό σκηνικό στον προθάλαμο του Κάτω Κόσμου

Ο Αχέροντας και οι συναρπαστικοί μύθοι γι’ αυτόν - Δείτε τις φωτογραφίες


ΕΛΛΑΔΑ
7:09
26/10/2019
Εντυπωσιακό σκηνικό στον προθάλαμο του Κάτω Κόσμου
3
loading

Η τελευταία διαδρομή των ψυχών… Ο προθάλαμος του Κάτω Κόσμου…  Ο ποταμός της λύπης…. Στα νερά του Αχέροντα ανακαλύπτεις τους συναρπαστικούς μύθους για εκείνον. Άλλωστε, στην αρχαιότητα πίστευαν πως τον ποταμό αυτό περνούσε ο ψυχοπομπός Ερμής, παραδίδοντας τις ψυχές των νεκρών στον Κάτω Κόσμο.

Ο Αχέροντας, λοιπόν, είναι ο μυθικός και μαγευτικός ποταμός της Ηπείρου, που περνά από τρεις νομούς: Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Και στον ρου τους, τα νερά του διασταυρώνονταν και με τους ποταμούς Πυριφλεγέθοντα και Κωκυτό, στο σημερινό χωριό Μεσοπόταμος, στο σημείο όπου βρίσκεται το αρχαίο Νεκρομαντείο.

Αυτοί ήταν οι τρεις ποταμοί του Άδη, και η λαϊκή παράδοση θέλει να νερά τους να ήταν πικρά, δηλητηριασμένα από ένα στοιχειό που ζούσε μέσα τους. Τα πικρά νερά έγιναν παρελθόν όταν ο Άγιος Δονάτος σκότωσε, λέει, το στοιχείο, και έτσι τα ποτάμια έγιναν γλυκού νερού και πήρε και το όνομά του το κοντινό χωριό Γλυκή.

Οι πηγές του Αχέροντα δεν εντοπίζονται σε ένα σημείο. Οι πρώτες προέρχονται από τα χιόνια του όρους Τόμαρος στον νομό Ιωαννίνων και άλλες από τα όρη Σουλίου και Παραμυθιάς Θεσπρωτίας. Σημαντικές πηγές είναι επίσης αυτές του χωριού Βουβοπόταμος Πρέβεζας κοντά στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

Οι εκβολές του ποταμού είναι στο Ιόνιο Πέλαγος, στο χωριό Αμμουδιά της Πρέβεζας. Στο δέλτα του διαμορφώνονται τα δύο κύρια έλη της περιοχής, της Σπλάντζας και της Βαλανιδορράχης.

Το μήκος του Αχέροντα φτάνει τα 52 χιλιόμετρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Όνειρο

  Ο επόμενος προορισμός μου. Πόσο δίκιο είχες Χρήστο.

 2. avatar Πες μας Χάρε, τσιπουροδιαλογισμοί στο Σεϊτάν Παζάρ

  Ζαλίζομαι όταν συλλογίζομαι τον ποταμό της θλίψης που διασχίζει την πανέμορφη κοιλάδα των θαυμάτων της Λάκκας Σουλίου
  https://youtu.be/wpwI63NKOoE

 3. avatar alexandros 43

  Αχέρων, ο ποταμός χωρίς χαρά, ο ποταμός της θλίψης, που μπορούμε να τον δούμε και από ψηλά εδώ https://www.youtube.com/watch?v=ElxS2oxGFI8&t=11s σε ένα υπέροχο βίντεο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει