Σύσκεψη φορέων για το ζήτημα της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας με πρωτοβουλία των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η μετάδοση προγράμματος από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και ΕΡΑ Πάτρας, οι οποίοι δηλώνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Με αφορμή την αυριανή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το σωματείο εργαζομένων του γενικού κρατικού νοσοκομείου Πατρών ο «Άγιος Ανδρέας», σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Το τελευταίο διάστημα ζούμε την εφαρμογή της νέας πρωτόγνωρης και πρωτοφανούς διαδικασίας, με την οποία η κυβέρνηση θα συγχωνεύει και θα καταργεί δημόσιους οργανισμούς – φορείς – τμήματα και υπηρεσίες, στέλνοντας έτσι στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Μιλάμε για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, σαν κι αυτήν την πραξικοπηματική, που αποφάσισε τον ξαφνικό θάνατο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ με έναν ανάλγητο και προκλητικότατο τρόπο.
Η κυβέρνηση που με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό, βήμα-βήμα καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια συνταγή, την ίδια πρακτική και για άλλους οργανισμούς του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην τρόικα.

Ο στόχος τους είναι προφανής και σε αυτήν την πρώτη φάση, αφορά την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ συγκεκριμένων ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ που θα δώσουν τις 14.500 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που έχουν δεσμευτεί στην τρόικα μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η στοχοποίηση του Δημόσιου Τομέα συνεχίζεται και νέες Νομοθετικές Ρυθμίσεις προωθούνται από την τρικομματική κυβέρνηση προς υλοποίηση των μνημονιακών επιλογών για κατάργηση υπηρεσιών και για χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων στο Δημόσιο». Και γι’ αυτούς τους λόγους καλούν τους πάντες να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ

Πηγή: patrastimes.gr