Υγιεινό και πεντανόστιμο, το ψητό ψάρι παραμένει η ιδανική επιλογή για το μεσημεριανό τραπέζι.

Αν μάλιστα μιλάμε για καθαρισμένο φιλέτο ψαριού, τότε τα πράγματα αποκτούν μια ακόμα πιο υγιεινή φύση.

Πόσο χρόνο θέλει όμως το ψάρι στο ταψί για να μη στεγνώσει; Πριν απαντήσουμε, οφείλουμε να πούμε πως το φιλέτο ψαριού θέλει μια μικρή προετοιμασία για να ψηθεί ομοιόμορφα, αφαιρώντας δηλαδή όλες τις μη ομοιόμορφες άκρες του, ώστε να μην ψηθούν γρηγορότερα από τα πιο παχιά κεντρικά τμήματα.

Αφού το περάσουμε και μια στρώση από ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο για να παραμείνει με τους χυμούς του και το καρυκεύσουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, είναι ώρα να το βάλουμε ασκέπαστο στον φούρνο.

Όχι βέβαια προτού πάρουμε τον χάρακα και μετρήσουμε το πάχος του! Κι αυτό γιατί ο κανόνας ψησίματος που εφαρμόζουν οι σεφ είναι 4-6 λεπτά ανά 1 εκατοστό πάχους. Σε προθερμασμένο φούρνο πάντα στους 220-230 βαθμούς.

Αν το ψάρι είναι ολόκληρο, οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυγαριά. Ψήνουμε, ξανά χωρίς καπάκι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6-9 λεπτά ανά 220 γραμμάρια ψαριού…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.