Εάν αγαπάτε τη συναγρίδα ή την πέρκα, τότε θα λατρέψετε τη συγκεκριμένη συνταγή! Δεν θέλει κόπο και είναι ιδανική για να κάνετε το τραπέζι σε προσκεκλημένους σας.

Υλικά (για 6-8 άτομα)
1 κιλό φιλέτο ψαριού (συναγρίδα ή πέρκα)
3 πιπεριές κόκκινες γλυκές τύπου Φλωρίνης
3 πιπεριές κίτρινες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο η μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. λευκό αρετσίνωτο κρασί αλάτι, πιπέρι

Ετοιμασία
Ψήστε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Βάλτε τες σε μια πιατέλα και σκεπάστε τες με μια διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να φουσκώσουν και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα.

Ξεφλουδίστε τις πιπεριές, αφαιρέστε τους σπόρους και βάλτε τες στην άκρη.

Σε ένα πυρέξ ρίξτε τα κρεμμύδια και το μισό ελαιόλαδο. Βάλτε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού και αλατοπιπερώστε. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και απλώστε από πάνω τις ψητές πιπεριές.

Περιχύνετε με το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε ενάμισι φλιτζάνι νερό, σκεπαστέ και σιγοψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.